Nový seriál Bull: Súdny špecialista

Slovenskí diváci budú môcť sledovať od stredy 31. júla nový strhujúci seriál s názvom Bull: Súdny špecialista, ktorý je inšpirovaný skutočnosťou a zavedie nás do sveta zločinu a práva. Hlavnej úlohy charizmatického súdneho konzultanta Jasona Bulla sa majstrovsky zhostil obľúbený herec Michael Weatherly, ktorý sa preslávil ako špeciálny agent Anthony DiNozzo v seriálovom hite NCIS – Námorný vyšetrovací úrad. Jeho náročné a zamotané prípady budú môcť diváci a diváčky sledovať vždy od pondelka do piatka o 18:00 hod.

Dr. Jason Bull je expert na ľudskú psychológiu, ktorý sa rozhodol využiť svoje nadanie netradičným spôsobom. Spolu so svojím tímom poskytuje konzultácie klientom v právnej tiesni a snaží sa zabezpečiť, že verdikt pri ich súdnom konaní dopadne podľa ich predstáv. Používa pokročilé technológie, ale predovšetkým vlastnú intuíciu, aby odhadol, rozčlenil a ovplyvnil súdnu porotu zloženú z dvanástich obyčajných ľudí, ktorí majú rozhodovať o osudoch druhých. Okrem porotcov myslí aj na právnych zástupcov, svedkov i obvinených a v konečnom dôsledku sa snaží zmapovať všetky aspekty vybraných súdnych procesov, aby jeho klienti vyhrali.

Seriálová novinka je voľne inšpirovaná počiatkami kariéry doktora Phila McGrawa, zakladateľa jednej z najväčších súdnych konzultačných kancelárií všetkých čias. Svoju televíznu kariéru slávne odštartoval tým, že pomohol hviezdnej moderátorke Oprah Winfrey vyhrať kontroverzný súdny spor, ktorý proti nej v roku 1996 podal texaský hovädzí priemysel. Následne začal vystupovať v jej šou ako psychológ radiaci divákom, ako riešiť svoje partnerské a iné životné problémy. Jeho popularita vzrástla natoľko, že v roku 2002 vznikla jeho vlastná šou nazvaná Dr. Phil. McGraw seriál vytvoril v spolupráci so scenáristom Paulom Attanasiom, ktorý stál aj za vznikom diváckeho megahitu Dr. House.

Bull má v tíme právnika, neurolingvistku, bývalú detektívku newyorskej polície, hakerku aj stylistu dolaďujúceho vzhľad klientov k procesom. Spolu vytvárajú stratégie, ktoré nakláňajú misky váh spravodlivosti v ich prospech a vyhrávajú súdy