Frasier sa vracia na slovenské obrazovky od prvej časti, bude v HD

Foto: TV Markíza

Americký seriál Frasier sa objaví opäť na slovenských obrazovkách. Cenami Emmy ovenčený sitkom Frasier zaradí od 20. júna do svojho programu televízia Doma. Po prvýkrát ho budú môcť diváci sledovať v remastrovanej HD verzii dvoch častiach za sebou. Navyše po odvysielaní pôvodných starších častí zaradí vysielateľ aj úplne nové epizódy Frasiera, ktoré po takmer 20 rokoch od poslednej klapky vznikli v USA len minulý rok.

Doktor Frasier Crane (Kelsey Grammer) sa do Seattlu prisťahoval po svojom rozvode. Je veľmi úspešným moderátorom rozhlasovej relácie na stanici KACL, v ktorej sa poslucháčom prihovára ikonickým „Počúvam Vás“. Žije so svojím ockom Martinom (John Mahoney), bývalým policajtom, jeho fyzioterapeutkou Daphne (Jane Leeves) a rozkošným psíkom Eddiem. Dôležitou postavou je tiež Roz (Peri Gilpin), producentka Frasierovej šou v rádiu a neskôr aj jeho veľmi dobrá priateľka.

Doktor Crane je po všetkých stránkach dokonalým príkladom spoločensky váženého muža, patrí medzi členov niekoľkých významných spolkov. Je natoľko dokonalý, až je vlastne úplne obyčajný. Presne tak. Frasier je prototypom moderného snoba so všetkými starostlivo zakrývanými chybami, rovnako ako jeho brat Niles (David Hyde Pierce), tiež psychiater. Súperenie obidvoch privádza každý raz do nečakaných a pre ich „spoločenské postavenie“ komplikovaných situácií.

Kritici často vyzdvihovali kvality seriálu, čo sa napokon podpísalo aj na množstve ocenení, ktoré získal. Celkovo sa až 37-krát tešil z prestížnej ceny Emmy. Do roku 2016 si dokonca držal prvenstvo s najvyšším počtom cenných sošiek na svojom konte.