Dcéry pani Fazilet (Fazilet Hanım ve Kızları)

Od 5. augusta 2024 budú môcť diváci a diváčky sledovať novú tureckú telenovelu Dcéry pani Fazilet (Fazilet Hanım ve Kızları). Objaví sa vo vysielaní televízie Doma a to od pondelka do piatka o 19:00 hod. v dvoch častiach za sebou, prípadne v predstihu na Voyo.

Za sedem rokov od prvej premiéry sa seriál stal jedným z najúspešnejších titulov v rámci produkcie krajiny polmesiaca, patrí tiež k najlepšie hodnoteným a najpredávanejším tureckým telenovelám ostatných rokov.

Hlavnou postavou atraktívnej seriálovej novinky je Fazilet, odvážna, inteligentná a poriadne prefíkaná slobodná matka, ktorá – unavená životom v chudobe – využíva krásu a mladosť svojich dcér, aby si sebecky zabezpečila lepší život. Dcéry pani Fazilet si rýchlo získali srdcia divákov a diváčok po celom svete vďaka svojmu pútavému deju, pozoruhodným hereckým výkonom a skúmaním zložitých ľudských emócií.

V podmanivom príbehu sníva ovdovená pani Fazilet o bohatstve a sláve, žije však v chudobe so svojimi dvoma dcérami Hazan a Ece. Ambície Fazilet ju vedú k tomu, že tlačí na Ece, aby sa stala modelkou, a zanedbáva jej vzdelanie. Hazan sa stavia proti matkiným plánom a skrýva svoju krásu, pričom Fazilet zazlieva otcovu smrť. Ich životy sa dramaticky zmenia, keď sa Fazilet zamestná ako slúžka v honosnom sídle bohatej rodiny Egemenovcov, s úmyslom vydať svoje dcéry za synov pána domu a skoncovať tak s biedou.

Mladšia dcéra Ece je však zamilovaná do chudobného chlapca zo susedstva Yasina. Ale Fazilet všetko začne hrať do karát, keď sa staršia Hazan zaľúbi do mladého syna Egemenovcov Sinana, ktorý je však nenapraviteľným sukničkárom. Ako sa cesty oboch rodín prelínajú, seriál rozvíja príbeh o láske, ambíciách a vykúpení, pričom odhaľuje tajomstvá, ktoré ovplyvňujú ich osudy.

Hlavnú hrdinku Fazilet si zahrala divadelná, filmová a seriálová herečka Nazan Kesal. Do postavy staršej dcéry Hazan bola obsadená turecká herečka a modelka Deniz Baysal. Mladšiu Ece stvárnila Afra Saraçoglu, pre ktorú to bol seriálový debut. Hlavnej mužskej postavy Yagiza sa zhostil Çağlar Ertuğrul a role sukničkára Sinana jeho herecký kolega Alp Navruz.

Popis jednotlivých epizód si môžete pozrieť na webe Kdesledovat.sk na tejto špeciálnej stránke.