TV Premiéra: Kriminálka Hamburg: Jednotka špeciálnych operácií (1) dnes v TV o 22:35

Markíza dnes odvysiela premiéru filmu Kriminálka Hamburg: Jednotka špeciálnych operácií (1).

(Die Sonderlage – Ein Hamburg-Krimi)
Kriminálny film (89’), Nemecko, 2023.
Réžia A. Senn.
Hrajú: H. Reentsová, G. Bütow, S. Gerhardt,
J. Goldbergová, L. Myhr.

1 – Na prístavisku v Hamburgu vybuchne nálož, ktorá si vyžiada obete
na životoch a zranenia. Zatiaľ čo polícia prípad vyšetruje, prichádza anonymný telefonát: Na lodi je ďalšie výbušné zariadenie. Skôr, ako sa špecialisti na ich zneškodňovanie stihnú nalodiť, dôjde k výbuchu, ktorý spôsobí ďalšie vážne zranenia a obete na životoch. Zatiaľ čo sa záchranka a hasiči snažia situáciu zvládnuť, polícia dostane žiadosť o peniaze s hrozbou ďalšieho útoku. Verena Klausenová a jej tím robia všetko pre to, aby zabránili ďalším výbuchom. Kto by mohol stáť za týmto zločinom? A prečo je Verene na politickej úrovni aj zo strany jej nadriadených neustále sťažované úspešné vedenie tejto operácie?

Policajná veliteľka Verena Klausenová (Henny Reents) sa musí presadiť nielen v boji proti páchateľom, ale aj v napätom prostredí policajnej a politickej spoločnosti, v ktorej dominujú muži. Ona a jej tím sú počas svojich
mimoriadnych misií konfrontovaní s rôznymi stupňami narcizmu, paranoje a sociopatie. Nejde len o násilie a boj proti násiliu, ale aj o morálku, ktorá si hľadá svoje miesto aj v zdanlivo beznádejných situáciách.

Dátum vysielania: 13.07.2024
Začiatok vysielania: 22:35
TV stanica: Markíza