Júlové novinky vo videoslužbe Canal+

V júli uvedie CANAL+ taliansky krimiseriál Kráľ a ponúkne aj dva české celovečerné dokumenty Olgy Malířovej Špátovej o Karlovi Gottovi – Karel a Karel Špeciál.

Od 3. júla

Všetko, čo sme nestihli

Tri dni pred Juliinou svadbou jej zavolali, že jej otec sa na obrade nezúčastní. Tentoraz má však dobrú výhovorku: je mŕtvy.

Príbeh sa odohráva vo Francúzsku a zachytáva komplikované rodinné a partnerské vzťahy aj vzťahy medzi priateľmi. Seriál kombinuje prvky drámy a komédie a vykresľuje zložitosť ľudských vzťahov a spôsob, akým vyrieknuté slová ovplyvňujú naše životy. Režisér Miguel Courtois vnáša do seriálu reflexie o ľudskej podstate a vďaka hereckým výkonom Jeana Rena a Alexandry Márie Lary aj zmes emócií a humoru.
Seriál je natočený podľa rovnomenného bestselleru francúzskeho spisovateľa Marca Lévyho.

Od 10. júla

Borgia

Historický dramatický seriál sa zameriava na život a vládu jednej z najkontroverznejších a najmocnejších rodín renesančného obdobia – rodu Borgia. Dej je zasadený do Talianska v 15. storočí a sleduje vzostup a pád rodu Borgia, ich intrigy, ambície a korupciu. Príbeh sa zameriava na postavu katalánskeho kardinála Rodriga Borgia (John Doman), ktorý sa stáva pápežom Alexandrom VI. a tým získava veľkú moc a vplyv. Na čele Vatikánu stál muž, ktorého meno sa stalo synonymom bezohľadnosti a na ktorého panovanie sa bude spomínať ako na najväčšie neslávne kapitoly dejín katolíckej cirkvi. S pomocou svojej rodiny a svojich dôverníkov sa snaží upevniť si svoje postavenie a vytvoriť dynastiu, ktorá by vládla celému svetu. Borgiovci sú klan plný intríg, násilia, vrážd, žiadostivosti, politiky, viery, incestu, zrady a vykúpenia.

Od 24. júla

F.B.I.

Dramatický seriál sleduje tím vyšetrovateľov FBI (Federálneho úradu pre vyšetrovanie) pri ich každodennej práci, od vyšetrovania organizovaného zločinu cez násilné trestné činy, finančné podvody až po teroristické hrozby v New Yorku. Epizódy sa často inšpirujú skutočnými udalosťami a problémami, ktorým FBI čelí, a zároveň sa zameriava aj na osobné životy postáv a ich vlastné výzvy a konflikty. Špeciálna agentka Maggie Bellová (Missy Peregrym) je empatická, inteligentná, precízna a otvorená novým názorom. Presťahovala sa do New Yorku, aby zabudla na súkromnú tragédiu a začala nový život. Špeciálny agent Omar Adom „OA“ Zidan (Zeeko Zaki) pracoval dva roky v utajení ako agent protidrogového úradu DEA a po skončení misie sa musel stiahnuť. V súčasnosti pracuje ako špeciálny agent FBI. Pri vyšetrovaní zložitých prípadov sa prejavujú rozdielne povahy oboch špeciálnych agentov a ich kolegov.

Od 27. júla

Kráľ

Štátna zástupkyňa Laura Lombardo vyšetruje prípad a spriada sieť podozrení okolo Bruna, jeho rodiny a metód bezohľadného vedenia väznice. Bruno zisťuje, že Miroslav Lackovič, jeho hlavný spojenec vo vedení „temnej strany“ San Michele, plánoval útek a zavraždil Nicolu. Pred koncom umiera aj Lackovic – ďalší otras v základoch kráľovstva.

Od 31. júla

Karel

Celovečerný dokumentárny film Karel ponúka unikátny pohľad na osobnosť a život Karla Gotta. Režisérka Olga Malířová Špátová nakrúcala s Karlom Gottom počas celého jedného roka a vďaka jeho úprimnej otvorenosti vznikol osobný až intímny pohľad na život slávneho speváka, aký sa doposiaľ širokej verejnosti nenaskytol. Zároveň v ňom nechýba Gottov nadhľad a humor.

Film nie je obyčajnou prehliadkou jeho slávy, úspechu či talentu, ale zameriava sa na to, čo sa skrýva za týmto verejným obrazom. Nahliada tu na Karla ako človeka, milujúceho manžela a otca. Natáčanie prebiehalo ako pri jeho verejných vystúpeniach, tak aj v domácom prostredí, kde sa Gott pohybuje ako obyčajný človek. Vďaka Gottovej úprimnosti je film autentickým a jedinečným portrétom tejto legendárnej osobnosti.

Karel Špeciál

Čriepky zo súkromia Karla Gotta a jeho rodiny striedajú okamihy zo zákulisia jeho práce. Unikátne zábery, ktoré ešte nikde neboli zverejnené, zachytila ​​Olga Malířová Špátová.