Februárové novinky v službe Canal+

Vo februári uvedie streamovacia služba Canal+ českú a slovenskú premiéru úspešných seriálov Biele piesky, Evakuácia a Storočie sexuálnej výchovy.

Premiérové seriály

  1. 2. Biele piesky (2021)
    Kriminálny seriál Biele piesky sa odohráva v raji surfistov Hvide Sande na západnom pobreží Dánska. Dvoch rozdielnych policajtov pošlú do prímorského letoviska, aby vyriešili brutálnu vraždu nemeckého surfistu. Pretože nikto v meste neverí polícii, dánska expertka Helene a nemecký detektív vrážd Thomas sa v utajení vydávajú za manželský pár. Rýchlo si uvedomia, že byť dôveryhodný v úlohe manžela a manželky nie je úplne jednoduché. Vďaka skvelému spracovaniu dánskej dvojice autorov kriminálnych príbehov, ktorá tvorí pod pseudonymom A. J. Kazinski, seriál zaznamenal ohromný televízny úspech.
  2. 2. ZAJATCI (CAUGH*T, 2023)
    Štyroch austrálskych vojakov vyslaných na misiu do vojnou zničeného regiónu zajmú bojovníci za slobodu a nahrajú video s rukojemníkmi, ktoré sa stane virálnym. Šesťdielny satirický komediálny seriál zobrazuje príbeh vojakov v zajatí v podaní austrálskych hereckých hviezd. Seriál sa začína videom, v ktorom vojaci Rowdy Gaines (Ben O’Toole), Albhanis Mouawad (Lincoln Younes), Phil Choi (Alexander England) a Dylan Fox (Kick Gurry) v ostrovnom štáte Behati-Prinsloo prosia o život. Seriál sa začína kritikou mocenských štruktúr, pretože austrálska vláda vyhlasuje, že v regióne nemá žiadne ozbrojené sily. Austrálsky tvorca, producent a herec Kick Gurry stvárnil jednu z hlavných úloh a pozval oscarového herca Seana Penna, aby s ním spolupracoval ako výkonný producent.
  3. 2. Evakuácia (2023)
    Tento strhujúci trojdielny dokument mapuje evakuáciu z Kábulu v roku 2021. Kombinácia surových bezprostredných záberov a úplne úprimných svedectiev civilistov a vojakov robí dokument Jamesa W. Newtona o dobytí Kábulu Talibanom nezmazateľným. Pozornosť sa nezameriava na politikov zodpovedných za nedostatok plánovania najväčšieho leteckého presunu Spojeného kráľovstva od druhej svetovej vojny, nehovoriac o 20 rokoch pochybnej zahraničnej politiky, ktorá k nemu viedla. Newton, ktorý získal bezprecedentný prístup k ministerstvu obrany, používa jednoduchú, ale účinnú metódu, aby nechal svojich zamestnancov spracovať svoje emócie na kameru. Bolestne objasňuje emocionálnu záťaž všetkých zúčastnených a nastoľuje otázku zodpovednosti za politické riešenia konfliktov. Dokument získal jednomyseľné uznanie kritikov a opäť odsúdil chaotickú stratégiu britskej vlády počas stiahnutia.
  4. 2. Storočie sexuálnej výchovy (Let’s Talk about Sex – A Century of Sex Education, 2022)
    Séria opisuje 100 rokov spoločenských zmien videných cez optiku sexuálnej výchovy. História sexuálnej výchovy v 20. storočí je dokonalým odrazom veľkých spoločenských otrasov, ktoré sa udiali v celej spoločnosti – či už sociálnych, politických, ekonomických alebo technologických zmien – a našich neustále sa vyvíjajúcich postojov k vzťahom a sexualite. Od začiatku západnej civilizácie bolo hlavným účelom sexuálnej výchovy udržanie existujúcich mocenských štruktúr. Cirkev a štát ju využívali na získanie kontroly nad ľuďmi a ich súkromným životom a na udržiavanie patriarchálnych mocenských štruktúr. Tieto konzervatívne štruktúry sú teraz konfrontované progresívnymi osvietenskými priekopníkmi so svojimi zbraňami, ako je necenzurovaný prístup k informáciám, technologický a vedecký pokrok, politické prevraty alebo nové, alternatívne životné štýly, ktoré boli vyskúšané a otestované v praxi a spochybňujú status quo.