Rod Draka bude pokračovať novou treťou sériou

Pôvodný dramatický seriál HBO Rod Draka bude pokračovať novou treťou sériou. Druhá sa začína 17. júna na HBO a streamovacej platforme Max. K dispozícii sú české a slovenské titulky i dabing.

Príbeh na motívy knihy Georgea R. R. Martina „Oheň a krv“ rozpráva príbeh rodu Targaryenovcov, ktorý sa odohráva 200 rokov pred udalosťami seriálu Hra o tróny.

V obsadení druhej série sa predstavia:  Matt Smith, Emma D‘Arcy, Olivia Cooke, Rhys Ifans, Steve Toussaint, Eve Best, Fabien Frankel, Matthew Needham, Sonoya Mizuno, Tom Glynn-Carney, Ewan Mitchell, Harry Collett, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Phia Saban a Jefferson Hall.. Ďalšími členmi hereckého obsadenia druhej série sú Abubakar Salim, Gayle Rankin, Freddie Fox, Simon Russell Beale, Clinton Liberty, Jamie Kenna, Kieran Bew, Tom Bennett, Tom Taylor a Vincent Regan.

Francesca Orsi, viceprezidentka pre program a vedúca dramatickej tvorby HBO, dodáva: „George, Ryan a zvyšok našich producentov, hercov a štábu dosiahli s fenomenálnou druhou sezónou seriálu ROD DRAKA novú úroveň. Obdivujeme úsilie, ktoré celý tím vynaložil na vytvorenie veľkolepej druhej série. Sme nadšení, že môžeme pokračovať v príbehu rodu Targaryenov a sledovať, ako náš tím zažiari v novej tretej sérii.“

Druhá séria seriálu ROD DRAKA už získala množstvo ocenení kritikov za „dychberúco vzrušujúci a strhujúci príbeh“ (TheWrap), ktorý „je skutočným návratom do zlatého veku Trónu“ (GQ). Esquire nazval druhú sériu „najlepším seriálom leta“, TV Guide ho označil za „najveľkolepejší seriál“ a Collider ho vyhlásil za „najlepší fantasy seriál dekády“.

Tvorcovia: George R. R. Martin a Ryan Condal sú spolutvorcami a producentmi; ďalšími producentmi sú Sara Hess, Alan Taylor, Melissa Bernstein, Kevin de la Noy, Loni Peristere, Vince Gerardis. Na základe knihy „Oheň a krv“ od Georgea R. R. Martina.