Film Žena a more bude mať premiéru 19. júla na Disney+

Film Žena a more, neobyčajný skutočný príbeh o prvej žene, ktorá úspešne preplávala Lamanšský prieliv, bude mať premiéru 19. júla len na Disney+. Hlavnej úlohy v skutočnom príbehu o plavykni sa zhostila Daisy Ridelyová.

Filmová dráma Žena a more od Disney štúdia zobrazujúca výnimočný skutočný príbeh Trudy Ederleovej, vôbec prvej ženy v dejinách, ktorá úspešne preplávala Lamanšský prieliv, bude mať streamovaciu premiéru na Disney+ už 19. júla.

V hlavnej úlohe filmu Žena a more sa predstaví Daisy Ridleyová ako vynikajúca plavkyňa, ktorá sa narodila v roku 1905 v New Yorku rodičom prisťahovalcom. Vďaka vytrvalej podpore svojej staršej sestry a motivácii trénerov prekonala nepriazeň osudu a nevraživosť patriarchálnej spoločnosti, aby sa vyšvihla v radoch olympijského plaveckého tímu a dosiahla ohromný úspech – 21 míľ (takmer 34 km) dlhú plavbu z Francúzska do Anglicka.

Drámu Žena a more, v ktorej účinkujú aj Tilda Cobham-Herveyová, Stephen Graham, Kim Bodnia, Christopher Eccleston a Glenn Fleshler, režíroval Joachim Rønning. Scenár napísal Jeff Nathanson podľa knihy Glenna Stouta Young Woman and the Sea: How Trudy Ederle Conquered the English Channel and Inspired the World (vyšlo v češtine pod názvom Dívka a moře). Producentmi filmu sú Jerry Bruckheimer, Chad Oman a Jeff Nathanson a výkonnými producentmi John G. Scotti, Daisy Ridleyová a Joachim Rønning.